martes, 15 de noviembre de 2016

Modelo T

Podía llegar a 60km/h y estaba echo de aluminio.
Costaba 630 euros.
Durant el jucui los pedidos se multiplicaron.
En Hiland Parc hay una fabrica en 1910.
En el 1913 ya habían echo 200.000 coches.
Los obreros ford podían acabar un coche en 93 minutos.
En el 1914 el Modelo T costaba menos.
El Modelo T se usaba para viajes de placer.
El 5 de enero ford pagaba 5 dólares por hora.
Manejaba la vida personal de los trabajadores.
Al final ford se disculpo de las reparaciones.
La gente le empezaba a molar el Modelo T y el ford no lo respetaban.
El público podía elegir el coche que querian siempre en negro.
Al cabo de unos años el precio del coche se rebajo hasta 220 euros.
El 1927 se fabricó el último coche ford.
Los búics costaban menos que un Modelo T.

martes, 18 de octubre de 2016

Funcionament

- La placa mare és el component que agrupa tots els altres, permetent que la resta de components puguin comunicar-se entre sí.
- Una placa base típica conté el microporcessador, la memòria principal i altres components essencials. Altres components com l'emmagatzemament extern, els controladors de vídeo i so, i altres perifèrics, hi poden ser afegits bé com a targes d'expanció (amb protocols com PCI) o a través de cables, tot i que en els ordinadors moderns és cada vegada més comú integrar alguns d'aquests dispositius directament a la placa base.
- Les plaques base inclouen, com a mínim:
- Sòcol per instal·lar-hi un o més microprocessadors.
-Sòcols per instal·lar-hi la memòria principal del sistema.
- Xips de memòria no volàtil.
- Un generador de rellotge que produeix el senyal del rellotge del sistema per sincronitzar els diferents components.
- Sòcols per a targetes d'expansió.
- Connectors d'alimentació, que reben l'electricitat de la font d'alimentació  i la distribueix a la CPU, el chipset, la memòria principal, i les targetes d'expansió.



martes, 11 de octubre de 2016

Parts d'Ordinadors

Entrada/Sortida 
 L'E/S és la manera que té l'ordinador d'enviar i rebre informació del món exterior.
 Els perifèrics d'entrada típics d'un ordinador personal són el teclat, el ratolí, la palanca de control l'escàner, el micròfon o la càmera web.
I de sortida el monitor, els altaveus o la impressora.
Ratolí
És un perifèric d'ordinador, generalment fabricat en material plàstic, que podem considerar, al mateix temps, com a un dispositiu d'entrada de dades i de control, depenent del programari que maneja en cada moment.
Teclat 
 És un periféric, físic o virtual  utilitzats per a la introducció d'ordres i dades en una computadora.
Impressora 
És un perifèric d'una computadora que permet produir una còpia permanent de textes o gráfics de documents guardats en format electrònic, imprimint en paper les dades en medis físics, utilitzant carrets de tinta o tecnología làser.

 Resultado de imagen de periferics d'entrada  Resultado de imagen de periferics de' sortida

martes, 4 de octubre de 2016

Història

Els primers aparells que més s'assemblen als ordinadors actuals són de meitat del segle XX (1940-1945), encara que el concepte de computador ja existien prèviament (vegeu àbac i altres calculadores mecàniques).És una màquina electrònica que rep i processa dades per a convertir-los en informació útil.
Un ordinador és una col·lecció de circuits integrats i altres components relacionats que pot executar amb exactitud, rapidesa i d'acord amb el que li indiqui un usuari o automàticament un altre programa, una gran varietat de seqüències o rutines d'instruccions que són ordenades, organitzades i sistematitzades en funció d'una àmplia gamma d'aplicacions pràctiques i precisament determinades.
Els primers ordinadors electrònics eren de la mida d'una cambra gran, i consumien l'energia equivalent a la de centenars d'ordinadors personals (PC) actuals.
Els ordinadors moderns estan basats en circuits integrats minúsculs i són molt més potents (milions de vegades més) que abans, mentre que ocupen molt menys espai.
Els ordinadors personals són avui dia la icona de la societat de la informació.
 Resultado de imagen de ordinadors vells   

Els programes

El tret que defineix els ordinadors moderns que els distingeix de totes les altres màquines és que poden ser programats. S'ha de dir que algun tipus d'instruccions (el programa) es pot donar a l'ordinador, i comportarà un procés en ells. Mentre alguns ordinadors poden tenir conceptes estranys "instruccions" i "imprimir" (vegi computació de quantum), els ordinadors moderns basats en l'arquitectura de von Neumann, sovint tenen un codi màquina en forma d'un llenguatge de programació imperatiu.
 Resultado de imagen de programes ordinadors

Els ordinadors

Un ordinador és una màquina electrònica que rep i processa dades per a convertir-les en informació útil.
Està format per un conjunt de circuits integrats.
Els ordinadors són aparells digitals.
La principal característica que el diferencia d'altres màquines similars és que és una màquina de propòsit general, és a dir, que pot realitzar diverses tasques segons les possibilitats del llenguatge de programació i el hardware.
El model en què es basen els ordinadors actuals és arquitectura, és a dir, que utilitzen la memòria principal per emmagatzemar dades i instruccions alhora, característiques que els permet executar programes diferents. Això els diferencia d'altres aparells com les calculadores no programables.

Resultado de imagen de ordenador

martes, 27 de septiembre de 2016

Benvinguda

Hola, em dic Jawad, tinc 13 anys i visc a Altafulla. Jo os parlaré sobre els ordinadors.
A mi m'agrada'n els ordinadors.
He triat fer els ordinadors perquè m'agraden els ordinadors i se coses sobre els ordinadors i és molt divertit.
Jo os parlaré sobre les funcions que fan els ordinadors, també us parlaré sobre les parts que té un ordinadors, us parlarè sobre quins models an sortit nous aquest any, també parlaré de que es un ordinador, de que esta format, de les parts com es diuen, quina funció tenen...